+

Föreläsningar / Workshops

Vadstena Nya Teater är inte bara en teater! Vi erbjuder också Föreläsningar och Workshop!

Flockdjuret Människan

Eva Granlund är sjukgymnast och skådespelare och hennes föreläsningar har blivit mycket populära.
Med en blandning av skämt och allvar, glädje och ilska lotsar Eva oss genom just det som gör oss till dem vi är. Vårt genetiska arv spelar roll för hur vi beter oss. Vi reagerar ofta instinktivt på andras kroppsspråk.
Kroppens uttryck och röstens toner går in i oss mer än själva orden. Ändå är det orden vi undervisas i.
Eva pratar om våra affekter/känslor och hur och de drabbar oss. Ibland uppfattar vi människor som fiender innan vi ens har pratat med dem. Vad beror det på? Vårt sätt att möta människor påverkar hur vi själva blir bemötta. En del människor kommer man aldrig underfund med hur de fungerar. Varför?
Och sist men inte minst hur gör jag när jag vill ragga?
En föreläsning som berör alla som är människor. Passar för både mindre och större grupper.
Från 1½ timme till en halvdag.

För priser, info och bokning ring Vadstena Nya Teater eller kontakta Eva direkt på tel: 072-561 00 58

malin-karrbrink-forelasning-vadstena-teater

Forumteater med Malin Kärrbrink

Malin är teaterpedagog och skådespelare och är utbildad i forumteater. Forumteater är ett lustfyllt sätt att ta upp och bearbeta problem som man som människa stöter på genom livet både här och där!
I forumteater får åskådarna möjlighet att reflektera, uppleva och agera utifrån den problemsituation som man väljer att spela upp. Forumteater är en typ av rollspel som syftar till att bearbeta orättvisor, dilemman och konflikter mellan människor. Problemen kan vara både stora och små och bygger på att publiken själv ska reflektera över olika handlingsalternativ och själva agera i spelet om dom vill. Att arbeta med forumspel är ett lekfullt, engagerande och spännande sätt att komma fram till olika lösningar på ett dilemma eller problem. En forumteaterpjäs är kort, belyser ett verkligt problem och slutar alltid i en svår situation. Publiken hjälper till att komma med olika lösningar på situationen genom att säga stopp och byta ut skådespelarna och pröva ett nytt förhållningssätt. Mycket skratt och engagemang utlovas!

Vi skriver och spelar: Vadstena Nya Teater skriver och spelar forumspel för företag, kommun och landsting, personalutbildningar etc. och vi utgår alltid från ett drama och teaterpedagogiskt perspektiv.

För priser, info och bokning ring Vadstena Nya Teater eller kontakta Malin direkt, tel: 070 -723 17 41

Gör er föreläsning och workshop till en Upplevelse och kom till oss!